Ontstaan


Over te nemen: Jeugdcafé De Ponie
Bij enkele vaste klanten van Jeugdcafé De Ponie begon het idee te groeien om van het Jeugdcafé een Jeugdhuis te maken. En zo kwam, van enkele losse plannen, een concreet voorstel. Enkele weken later begonnen de vergaderingen, over het wat, hoe, wie, … Wat van in het vroege begin al duidelijk was, was dat we geen café wilden blijven maar vooral een plaats waar jongeren een gezellige plaats kunnen vinden.
Begin juli konden we eindelijk beginnen aan de verbouwingen. Er kwamen vele veranderingen, zelfs enkele die niet voorzien waren, maar die achteraf broodnodig leken. Door de vele vrijwilligers die kwamen opdagen om te helpen ging alles redelijk vlot. En hadden we na twee weken een mooi jeugdhuis, waar we trots op kunnen zijn.
Toen was het zover, de opening. Iedereen liep er nerveus bij, ook de elektriciteit was wat nerveus door het bandje die een optreden gaf, en die elektriciteit liet het soms wat afweten. Maar daar is ondertussen al lang een oplossing voor gezocht, dit was slechts een kinderziekte. Het werd een spetterend weekend met als afsluiter een heuse cocktailbar die voor de nodige verfrissing zorgde. Dank aan iedereen die toen meevierde, en meegeholpen heeft met onze opening.
Toen begon het allemaal, vergaderingen, ideeën, een site, een logo, nieuwe mensen in het bestuur, leden zoeken, probleempjes oplossen, feesten, opkuisen, enz. Maar het belangrijkste was, en is nog steeds, medewerkerkers zoeken om achter de toog te staan (meer info in het Jeugdhuis zelf). Velen denken dat dit een saaie, lastige “job” is, maar je kan gerust de mening vragen van degene die wel al achter de toog gestaan hebben, het is een boeiend iets.
Nu draaien we op volle toeren en zoeken we activiteiten, thema’s, … die jongeren aanspreken zodat we kunnen tegemoet komen aan de behoeften van de jeugd in Moorslede, en omstreken.

Ontstaan | Evenementen | Optreden